Hou je maag in vakantiestemming!

Exotische bestemmingen, andere eetculturen,... de vakantie is niet altijd even ontspannend voor je maag. Krijg je toch last van een zware maag, moeilijke vertering, misselijkheid of braakneigingen?

Met de volgende tips kan je je maag alvast een beetje ontzien:

  • Vermijd uitgebreide maaltijden, eet liever kleinere porties.
  • Drink langzaam en kauw je eten zorgvuldig.
  • Eet de laatste uren voor het slapengaan liever niets meer.
  • Vermijd koolzuurhoudende dranken (spuitwater, bruisende frisdranken,...)
  • Beperk je gebruik van koffie, thee, cafeïnehoudende producten, chocolade en snoepgoed.
  • Let op met uien, pepers en look omdat die moeilijk te verteren zijn.

Lees hier meer tips om maaglast te voorkomen voor, tijdens en na de reis.

spijsverteringsklachten

Krijg je toch last van een zware maag, moeilijke vertering, misselijkheid of braakneigingen?

Vraag voor je vertrekt raad aan je arts of apotheker zodat jij weer ongestoord van je vakantie kunt genieten!

 

IMODIUM® Instant (loperamide) is een geneesmiddel. Niet toedienen aan kinderen jonger dan 6 jaar. NICORETTE® bevat nicotine en is een geneesmiddel voor volwassenen. Buiten het bereik van kinderen houden. PERDOLAN® volwassenen (paracetamol) is een geneesmiddel voor volwassenen en kinderen vanaf 8 jaar (25 kg). PERDOFEMINA® (ibuprofen lysinaat) is een geneesmiddel voor volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar. Niet toedienen tijdens de zwangerschap, noch in geval van maag- of duodenumulcus of indien u allergisch bent aan salicylaten of aan niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen. DAKTARIN® Spray poeder 2% (miconazolenitraat) is een geneesmiddel en is aangewezen bij schimmelinfecties. MICROLAX® is een geneesmiddel voor volwassenen en kinderen vanaf 6 jaar. Alvorens Microlax® bij kinderen van 6 jaar en jonger te gebruiken, verdient het aanbeveling een arts te raadplegen. LIVOSTIN® (levocabastine) is een geneesmiddel. LIVOSTIN® neusspray/oogdruppels niet toedienen aan kinderen jonger dan 3 jaar. Om steriliteitsredenen mag u de oogdruppels niet langer gebruiken dan 1 maand na de eerste opening van het druppelflesje. Perdolan® Compositum volwassenen (paracetamol, acetylsalicylzuur, coffeïne) is een geneesmiddel. Niet toedienen aan kinderen jonger dan 12 jaar. Niet gebruiken tijdens de zwangerschap noch in geval van maag- of duodenumulcus of in geval van allergie aan salicylaten of aan niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen. PERDOLAN® kinderen (paracetamol) is een geneesmiddel voor kinderen. RHINOSINUTAB® is een geneesmiddel. Tabletten met verlengde afgifte. 1 tablet ’s ochtends en ’s avonds. Niet gebruiken bij kinderen jonger dan 12 jaar, of bij hoge bloeddruk.
Geen langdurig gebruik zonder geneeskundig advies. Lees aandachtig de bijsluiters. Vraag raad aan uw arts of apotheker. Vergunninghouder: Johnson & Johnson Consumer NV Antwerpseweg 15-17, B-2340 Beerse. Dossiernr: BE/IM/13-0439c

Niet meer tonen